7/28/2013

Acı çektiren adamlar siktirsin gitsin

Perşembe akşamı üniversiteden tren istasyonuna giderken kardeşim aradı cep telefonundan.
Ağlayan bir ses, içime bir korku saplandı. Anneme babama bir şey olduğunu zannettim.
Halbuki kardeşim iki yılı aşkın çıktığı erkek arkadaşı tarafından terk edilmiş. Kardeşim yol üstü bir yerde ağlayarak oturuyormuş.
Su otobüsle geliyorum bin ona ve sakin ol dedim.
O gece arkadaşım Hicran'da kalacaktım. Ertesi gün sınavım vardı ve sınava yetişmek için evden iki saat önceden çıkmam gerekiyordu. Hicranda kalırsam sadece yarım saat. Yol üstü kardeşim bindi otobüse. Gözleri ağlamaktan kan çanağı. Beyefendi bir senedir kardeşime karşı duygu besleyip beslemedigine bakıyormuş.
İlk günkü gibi migdesinde kelebekler ucusmuyormus.
Salak. Hangimizin ilk günkü gibi kelebekler uçuşuyor, etekleri zil çalıyor ki. Sevgi ve aşk tamamen farklı kavramlar. Bir süre sonra aşkın yerini sevgi ve saygı alıyor ama kardeşim bunu tabiki anlatamamış odun kafaya.
Tamamen bitirelim de dememiş aslında. Kardeşim ne yani şimdi bitsin mi diyorsun, ayrılalım mi diyorsun diye sorunca ne dememi bekliyorsun demiş. Kardeşim de yerle bir olmuş tabi ki.
Onu biraz sakinlestirdik Hicranla sonra trene bindirdim. Eve git ve anneme bir bahane uydur ve git kız arkadasinda kal dedim. Şansa bak ki kardeşimin kız arkadaşı da o gün terk edilmiş ve iki kız birbirine destek oldu.
ilişkilerimizi ailelerimiz bilmiyor. Ciddi bir şey olduğu zaman ancak söyleyebiliriz. İyiki de söylememiş kardeşim.
Evlilikten, nisanliliktan bahsederken beyefendi birden kaybolan kelebeklerden bahsediyor.
Açıkçası ne istediğini bilmiyor bence. Bir de kendisi için her şeyi yapan bir kız arkadaşı olunca götü havaya kalktı ya neyse.
İkisi de aynı bölümde okuyorlar ve daha iade etmeleri gereken bir projeleri var. Kardeşim için çok zor olacak onunla beraber çalışmak. Belki de kafasını biraz dinler de bulustuklarinda aslında bir hata yaptığını anlar beyefendi. Aslında kardeşimin içinden geçen bu. Bana bir açıklama borçlu. Böylesine hiç bir şey yokken, ne kavga ne gürültü yokken, mutluyken aniden nasıl biter herşey anlamıyorum abla diyor.
içim açıyor. O ite gelince, elime geçmesin benim.

10 yorum:

  1. Çok üzücü. Kötü düşünmek istemem ama başka bir aşk bulmuştur o. Bazen diyorsun ki hak ediyor mu karşımızdaki bizim sevgimizi. Sevgide hak olur mu, böyle kişileri görünce oluyor diyesim geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bence de sevgide hak oluyor. Bazen duygularini uc noktada yasayan insanlarin karsisinda ki insanlar aslinda hak etmiyor onlarin sevgisini. Insallah dedigin gibi degildir, baskasini bulmamistir. Sadece biraz kafasi karisiktir. Kardesimin hala umudu var. En cokta bu üzüyor beni.

      Sil
  2. Kardeşin açısından çok üzüldüm gerçekten.

    İçindeki kelebeklerin uçuşmaması falan hikaye. Başka birşey olmuştur kesin. Farklı birşeyi kafaya takıyordur bence. Ya başka bir kız vardır ya da kardeşinin bir özelliğini kafaya takıyordur. Ama tartışmamak için dile getirmeye cesaret edemiyordur...

    Tanıyormuş gibi konuştum ben de.. :P Ama erkekler adına genel olarak bu yorumu yapabilirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim bu yorumun icin. Bende böyle düsünüyorum.

      Sil
  3. belki çocuk iş ciddileştikce tırstı, ailesi bir laf etmiştir v.s.
    ama her halükarda çok zor bir durum, Allah kardeşine sabır versin, çok zor bir şey ama bence çok üstüne gitmemeye çalışsın, adam hata yaptığını daha iyi anlar. üzüldüm gerçekten durumu düşündükçe, ne kadar zor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok zor canim benim. Bir abla olarakta benim icin de cok zor. Gözümün önünde üzülen bir kardesim var ve ben gidip o cocugu öldürmek istiyorum.

      Sil
  4. :( elinden geldiğince kardeşimizin yanında olmaya çalış, barışma gibi bir şey olursa gerçekten adam gibi bi açıklama gelmeden sadece çok sevdiği için geri dönmesin. Hayırlısı neyse o olsun ve umarım inş çabuk atlatır. Selam sevgilerimi ilet ona, gün gelir iyki de öyle bişey yaşımışım der...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavas yavas bu iliskinin bittigini idrak ediyor kardesim fakat su kör olasi umut yokmu insanlarin icinde? Bakalim ilerleyen günlerde neler olacak.

      Sil
  5. Çok tanıdık geldi. Hayat bu. Bundan sonra da her zaman bunun olabilceğini göz önünde tutması gerek. Bu tecrubeler onun işine yarayacak ama emin olabilirsin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef hayat bazen cok acimasiz.

      Sil