12/14/2014

Sinema - Interstellar

12.12.2014
Evet biz en sonunda 3 yil sonra sinemeya gidebildik Sebastian ile. Bu güne kadar nedense denk gelmedi bir türlü. Aslinda tiyatroya ve siir aksamlarina cok gittigimiz icin sinemaya gitme istegimiz olusmadi. Bazen olustu, filme yetisemedik, bazende ikimizde ayni filmi sevmeyecegiz icin düsünmedik.

Iki hafta önce birden bana "cok güzel bir film varmis ona gidelim" deyince nasil mutlu oldum anlatamam.
"Tamam biletleri ayarla Cuma günü gidelim" dedim.
Sonunda cuma günü gittik. Filmin adi Insterstellar. Türkiye de Yildizlararasi adi ile girdi sinemalara.

Film bir bilim kurgu filmi. 10 yasinda ki bir kiz cocugu olan Murph'in odasinda ki kitaplarin kitapliktan yere baslamasi ile basliyor her sey. Babasi aslinda astronattir fakat isi birakmis ve dedesi ve abisi ile kocaman bir tarlada yasamaktadirlar.
Sonra bir gün kitaplarin yere düsmesi ve tozlarin birlesimi ile bulduklari koordinatlari takip ederek NASA'nin kapisinda buluyorlar baba kiz kendilerini.
Isler bundan sonra basliyor. NASA babayi uzaya gitmesi icin ikna ediyor. Cünkü dünyada ki tüm mahsuller ölmektedir ve kisa süre sonra dünya da yiyecek kalmayacaktir. Bu yüzden kizina ve ogluna iyi bir gelecek hazirlamak isteyen Cooper NASA'nin teklifini kabul eder.
Uzayda bir kac dakika gecerken dünya da yillar gecer. Gerisini spoiler vermemek icin anlatmiyorum.

Film üc saat sürüyor. Cok zevkliydi. Normalinde üc saatlik filmlerde arada biraz bosluk oluyor ama bu sefer mola vermedikleri icin bir ara popom agridi vallahi.
Buda not olsun. Sinemeya gittik ki biz.

6 yorum:

  1. Evde rahatça izlemenin keyfini tattıktan sonra nadir olarak sinemaya gitmeye başladım. Eskiden bizde çok giderdik ama şimdi gerçekten dev ekranda izlemek istediklerimize gidiyoruz. :) Filmin konusuda ilginçmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizemcim sinema cok ayri bir keyif aslinda ama insan ne yazik ki her zaman gidemiyor. Birde biletler cok pahali oluyor genelde. Ama bu filme gittigim icin pisman degilim. Cok begendim.

      Sil
  2. Bu filme gidecek olduğumuz da küçük salonlarda kalmıştı. Değmeyeceğini düşündüğümüzden Son Umut filmine gittik. Ee tabi aklımızda Hobbit'te kaldı yalan yok :D

    Bu İnterstaller filminin yönetmeni İnception ile aynı olduğu için özellikle dikkatimize çekmişti. Dvd bekliyoruz mecbur. Kaliteli oluğu sizin tarafınızdan da onaylandı benim için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitli Turist: Keske gitseydiniz. Biz büyük bir salonda izledik. Cok güzeldi gercekten. Son Umut'a da ben gidemedim Almanya da oldugumdan dolayi. Hobbit'i bu güne kadar hic izlemedim. Kitabini okuyacagim.

      Sil
    2. Evde film izlemeyi de seviyorum ben ya. Hatta bu ara aştık kendimizi. 20 günde yedi sekiz film izledik.

      Hobbit'E gelince. Keşke okusaymışım. Harry Potter'a leke sürdürmemek için okumamaıltım. E küçüktüm o zaman. :) Şimdi eşimle filmlerini izledik. Ama filmler o kadar kaliteli ve birebir çekilmiş ki, kitabı okumaya kalktığımda şok oldum ve okuyamadım. Herşeyi olduğu gibi hatırlıyor insan. :)

      Sil
    3. O zaman kitabi okumak ile iyi bir karar verdim desene Bitli Turist.

      Sil