1/04/2013

İki Kadın Bir Adam


(Kadın'in bakış acısı)

Yıllar sonra bulunduğunuz bir arkadaş ortamında, yıllar önce tanıştığınız biri ile karşılaşıyor ve numaralarınızı takas ediyorsunuz. Mesajlaşmalar başlıyor. Sonra buluşmaya karar veriyorsunuz. Yaz olduğu için nehir kenarında buluşuyor, kumsalda güzel saatler geçiriyorsunuz. Sonra adam size aslında bir ilişki içerisinde olduğunu, fakat mutsuz olduğunu, son zamanlarda hiç iyi gitmediğini, hatta evlerini bile ayırdıklarını anlatıyor. Sizden çok hoşlandığını anlatıyor ve sizde diğer kadının varlığını bile bile adamla buluşmaya devam ediyorsunuz.

Arkadaşlarınız bu konu hakkında size fazla soru sormuyor. Siz sadece mutlu olduğunuzu, zaten adamın diğer kadınla görüşmediğini söylüyorsunuz.
Ne zaman arkadaşlar bir araya gelse, siz hayatınızda ki adamın neden gelmediğine dair bahaneler üretiyorsunuz. Arkadaşlarınız size değer veriyor ve size değer verdiği için, sevdiğiniz adamı da gruba dail etmeye çalışıyor.
Bu karmaşık durum yaklaşık 5 ay böyle devam ediyor ve siz bir gün adamın evinde otururken diğer kadın aniden evi basıyor. Ortalığı karıştırıyor, bağırıyor çağırıyor. Kendinizi çok kötü hissediyorsunuz. Dün akşam adamla gittiğiniz davette adamın arkadaşları diğer kadını sorduklarında, adam sizi tanıştırdığı için herkese, diğer kadına haber verenler oluyor tabiki. Diğer kadının da böylece sizin varliginizdan haberi oluyor.

Arkadaşlarınız bu duruma üzülüyor. Hatta ben diğer kadına haksızlık olduğunu da söyledim de, bu başka bir mevzu.
Şimdi yılbaşına beş gün kala, yani tüm bu olaylarin neredeyse bir senesinden sonra, adam kadını terk ediyor ve kadın tabiki yerlerde. Ben kadının kız arkadaşı oluyorum ve onu telefonlarimla ve mesajlarimla yine ayağa kaldırmaya çalışıyorum.
Sonra bu gün onunla bir kaç saat daha yazistiktan sonra, dün akşam adamın arkadaşımın evine geldiğini, geldiği andan itibaren ağladığını, fakat yinede ona olan ilişkisini bitirdiğini ve diğer kadına, yani aslında başından beri esas kadına geri döndüğünü ögreniyorum.

Bende zamanında fazla soru sormadigimdan bu sefer başından beri bu durumun böyle olup olmadığını soruyorum. Yani "Sen başından beri diğer kadınla hala görüşmeye devam ettiğini biliyormuydun?" diye soruyorum. "Hiç bir zaman onunla olan ilişkisini tamamen bitirmedi ki" diyor.
Ve ben arkadaşıma "o zaman bu durum tamamen senin suçun. Ben sana başından beri bu durumun diğer kadın içinde zor olduğunu ve ilişkisi tamamen bittiyse o zaman birşeylere başlaman gerektiğini söylemiştim" dedim.

Kaç gündür boşuna üzüldüm aslında ben. Kendi düşen ağlamaz. Kızıyorum şimdi ben arkadaşıma. Bile bile neden bir senedir bu durumu devam ettirdi ki. Evet sevgi, aşk insanın gözünü kör edebilir fakat kadının en kötü düşmanı yine kadın diye bir yazı okudum ben geçen gün. Bence hayır, diğer kadının durumuna kendimizi koyduğumuzda böyle bir şeye kalkışmayız.
Bir gün gelir bu sefer biz diğer kadın oluruz, biz esas kadın oluruz, biz oturup ağlayan oluruz.

Bu konu hakkında artık arkadaşım benden merhamet falan beklemesin.

14 yorum:

  1. Biz kadınlar ne yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz. Her şeyi bile bile... =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim. O yüzden ben bu konuda arkadasima destek olmayacagim. Yaptigi cok yanlisti. Bile bile lades dedi.

      Sil
  2. Esas kadın tüm bu olanlardan sonra o adama nasıl döndü. Arkadaşın hala öyle biri için neden ağlamaya devam ediyo. Bence asıl olması gereken iki kadının da adamı bırakıp kendi yollarına devam etmeleri o adamın belki o zaman aklı başına gelir. Bana yorum yapmak düşmez de aldatılmak ve aldatmak konuları bir bayan olarak çok canımı sıkıyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esas kadin hala kendisinin ilk planda oldugunu saniyor. Hatta evlilik planlari yapiyor. Adam dersen 34 yasinda hala hayatini bir rayina oturtamamis bir zavalli benim gözümde. Arkadasima gelince, ask acisi cekiyor, aglamasi normal fakat ben artik bu konuyu bir daha ona sormayacagim cünkü basindan cok konustum.
      Ve evet bir kadin olarak benimde canimi sıkıyor

      Sil
  3. Ya sonra ben hemcinslerime karşı neden bu kadar peşin hükümlüyüm?
    Neden bu kadar kızıyorum...
    Neticede bu durumda her iki kişide gurursuz.
    Bir herif için kendi karakterlerini, gururlarını, onurlarını ayaklar altına alıyorlar, hem esas kadın hem öteki durumuna düşen kadın. Erkeğin yaptığı zaten karaktersizliğin dibi fakat başka birinin varlığından haberdar olduğu halde böyle bir duruma göz yumabilen insanda en az onun kadar suçlu...
    Üzücü bir durum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle. Hic bir zaman bu konuya karismadim, sevgiye karsi saygim sonsuz ama yanlis oldugunu basindan belirtmistim. Bundan sonrada karismayacagim.

      Sil
  4. Bu konuda çok net ve acımasız davranırım. Çevremde böyle bir duruma girme gafletinde bulunan bir arkadaşımı hiç düşünmeden hayatımdan çıkarttım. İnsanın önce kendisine saygısı olacak. Bu konuda uzun uzun konuşurum ama gerek yok. Sen bence sen doğrusunu yapmışsın. Her durumu da aşk'ın arkasına saklayıp, aşk'ı mazeret etmeye gerek yok. Kirletmeye gerek yok. Merhamet etmeni gerektirecek bir durumda yok. Düşünme bile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim canim, bende aynen öyle düsünüyorum. Bu gün bana, yarin sana. Hic belli olmaz böyle insanlarin isi. Acikcasi sogudum. Fazla görüstügüm bir insanda degildi zaten. Yüz yilda bir arkadas ortaminda bir araya geliyoruz.

      Sil
  5. Esas kadın aldatildigi halde evlenme planı yapıyor ? Evlenip çocuk sahibi olduktan sonrada boşanmak için ugrasacak çünkü bu nefissiz adam sevgilisini terk ettiysede esas kadın icin evlenince yeni manita bulmaya vize almıştır çünkü bir kere geçen birdaha başarılı olur bu sınavda!
    Eski sevgilide bile bile esas kadının yerini almayi denemissede esas kadin olsaydı başka birsevgiliye kaptirmicak mıydı kirosunu???......

    Dünyadaki tüm kitaplara konu olan binbirturlu hikayelerden bir kac sahnesine şahit olup bizimle paylaştığın için teşekkürler Su:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim durum sundan ibaret, esas adamla esas kadin yillar önce birlikte ev satin almislar ve bence adam parasini düsündü, esas kadina gelirse de, simdi evlenecek, evi üstüne yapacak ve adamin kicina tekmeyi basacak. Esas adam bu arada hala kiz arkadasimi ariyormu aramiyormu bilmiyorum. Görüsmedim ne zamandir.

      Sil
  6. Evlilik sözleşmesi diye bir gerçek var bunlarda almanyada yasayan eski turkfilim karakterlerinden kaçak karakterler galiba geldikleri gibi kalmislar nerde hangi devirde yaşıyorlar?
    Of dünyada okadar cok sorun var ve biz o kadar az sukrediyoruz ki yaradana böyle sacmaliklardan uzak dur acima kimseye birak herkes layigini bulsun vallahi ! Ikinci bölümünü de okudum harbi sonunda kötü olan sen olursun !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok karismiyorum. Iyi ki hergün görüstügüm insanlar degil. Zaten yarin öbür gün esas adam iyice paranoyaklasip saga sola saldiracak ve biz filimin tam ortasinda buluncagiz dedim Seb'e ;)

      Sil
    2. :)) bencede !
      Ya su okumaya doyamiyorum inanki fırsat buldukca okuyorum yazdıklarını da bir isteğim vardi(pişkinligin daniskasi).... kalemin ve güzel ruhun isterse eğer bir makalede eski bir dostun için yazarmisin ;) yazmasanda ben yine okurum yine okurum :*

      Sil
    3. Senin icin yazdığım siirler ve düz yazılar duruyor. Belki burada paylasabilirim. Sende elinde yoksa hatırlamış olursun. ;))

      Sil