10/31/2013

Hayallerinle Gel Mimi

Canım Maviye İz Süren sevgili Hayallerinle Gel'in yarattığı Hayallerinle Gel mimine benim de katılmamı istemiş. Bir ben kalmıştım galiba bu mimi yapmadık. :)

Pumuckl


İlk okul sırasında yan yana oturmuştu hoca onları. Adı Manuel'di. Sınıftaki çocuklar onunla dalga geçerdi. Kızıl saçları vardı. O zamanların çizgi film kahramanı Pumuckl'i andırırdı. Bu yüzden herkes ona Pumuckl derdi.

Yanında otururken hep kızıl saçlarına dikerdim gözlerimi. Ne güzel bir renk, keşke benimde kızıl saçlarım olsa derdim.
inadına kara, inadına kömüre bulanmış dalgalanan saçlarım ve onun kızıllığı eşlik ederdi tenefüslerde birbirine. Çok iyi arkadaş olduk. Hiç bırakmadık dört yıl birbirimizi.

Sokakta ne zaman kızıl bir hatun veya adam görse Manuel'i hatırlardı Su.

***

Üniversiteye iki dönem sonra gelmişti o. 2 metre boyu ile herkesin gözlerini üzerine çekiyordu. O ise bunun hiç farkında değildi. Ona göre herkes çok küçük, herkese göre o çok büyüktü. Olay bundan ibaretti sadece.



Emin adımlar ile yürüyordu. Öyle emin adımlar ile yürürken bir gün üniversitenin kapısından girerken kapıda duran Su'ya çarptı.
Su'yun elinde tuttuğu şişe yere düştü. Şişeyi kaldırmak için ikiside egildiginde Su'yun uzun dalgalı saçları onun kizilligina karıştı. Bu bana bakmaz ki - diye düşündü Su.


Aradan iki sene geçti. Bir gün ortak arkadaşlar vasıtası ile allem etti kallem etti aynı masaya oturdu kantinde Su. Kolunda ki dövmeyi yeni yaptırmıştı. Ne anlama geliyor bunlar diye sordu o.
Ailemin baş harfleri dedi Su.
Ben dövmeleri hiç sevmem ama bu çok güzel olmuş dedi O.
Gülümsedi Su.


Uzun zamanlar sonra nasıl olduğunu bilmeden bir araya geldi bu ikili. Din, dil ayrımını düşünmediler. 1,56cm ve 2 metre farka ise hiç aldırış etmediler. :)
O her seferinde saçlarını okşadı Su'yun. Su ise onun yüzünü ellerinin arasına alıp uzun uzun baktı o mavi gözlere.
Saatlerce elleri ile oyanyan bir adama sahip olmanın mutluluğu ile şimdi bir dalgalı kızıl saçlı bir kız çocuğunun hayalini kurar oldu Su.

Görseller alintidir.

8 yorum:

  1. canım ya.. harika olmuş bu yazı. çok sıcak ve içten. çok sevdimmm:)
    öpüldünn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende öpüldün canim benim. Tsk ederim.

      Sil
  2. Hmm nefis bir post olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sag ol PiaCan. Sen mimlenmedin mi bunda? Sende yap.

      Sil
  3. Ne güzel bir hikaye bu.. Sonu da mutluluk olacak inşallah.. :)

    YanıtlaSil
  4. Ama kızıl saçlı kız çocuğu pek dadlu! Bu hikayenin sonu güzel bitmeli. Kızıl saçlı bi kızları olmalı. Anarşi teyzesi de mıncırmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde ne tatli. Tam yemelik teyzesi :)

      Sil