11/05/2013

Güneşli Günler Göreceğiz

Son yıllarda ben sadece etrafımda bir kaç arkadaş ile takılır oldum. insanların dedikodusundan, bir şeyleri hayallerine göre üretmelerinden bıktım. Elimi ayağımı herkesten çektim ve baktım ki o kafam rahat, mis.
Ama bir arkadaşım var ki benim için çok özel. Tayfun. Daha önce bahsetmiştim. Ona değil de sevdiğine kirilmistim. Merak edenler bu iki yazıyı okuyabilir.

Birinci Yazı.
İkinci Yazı.

Neyse ben Tayfun'a doğum gününde mesaj atmıştım, cevap gelmemişti. Aramıştım, telefonu kapalıydı. Çalıştığı kafede bir akşam üstü arkadaşlar ile toplanmıştık, başka bir çalışana Tayfun burada mi diye sormuştum, yoktu.
Açıkçası süphelenmistim biraz ama neyse demiştim.
Benim arkadaşımın aileden gelme ırşi bir hastalığı var. Kendisi şizofren. Yaz ve kış mevsimi geldiğinde kafasına taktığı sorunlardan dolayı deliriyor. Bağırıyor çağırıyor. Etrafında ki eşyalara (Allahtan insanlara değil) zarar veriyor.
Kimi zaman kendini mesih ilan ediyor. Kimi zaman bu hayatın hiç bir anlamı yok öleceğim diyor.

Son zamanlarda annesi ve abisi ile yaşadığı sorunlardan dolayı da kafasına çok takıyor her şeyi. Hastalandığı zaman hastaneye yatırılıyor. Tüm hayatı allak bullak oluyor.
Orada da kimi zaman çok fazla aşırı haraket ettiği için yatağa bağladıkları bile oluyor :(
Bu durum beni çok üzüyor. Herkese küfür ediyor. Onu ziyarete gelenleri kapıdan kovuyor. Bir tek ama bir tek Su gelsin beni ziyarete diyor.
Sevdiği ilk hastalandığında ben ziyarete gideceğim de yok durumu iyi değil gitme demişti. Bende bizim arkadaşlığımız çok farklı o bana bir şey yapmaz demiştim. Hastaneye gittiğimde Tayfun beni karşılamış oturup saatlerce konuşmuştu.

Tayfun yine hastalanmış. Tam tamına 8 haftadır hastanedeymis ve benim haberim yoktu. Kendim de ufak bir ameliyat geçirdim evde yattım. Eh kimseyle görüşmediğim için, kimse bana söylemedi. Sevgilisi de ben sen duydun sandım dedi. Dedim kızım duysam aramam mi? Neyse dün telefonda konuştum Tayfun ile. Kendini iyi hissettiğinde N.'ye söyle, seni ziyarete geleceğim dedim.

Ben kendim iyi hissediyorum sen istediğin zaman gel dedi canım benim. Ufak bir oğlu var biliyorsunuz E. Dün beş saat E. ile oynadım. Zamanın nasıl geçtiğini fark etmedim.
Bu akşam ziyarete gideceğim Tayfun'u. inşallah bir an önce yine düzelir.

2 yorum:

  1. arkadaşının durumuna üzüldüm ya..
    bol şifa diliyorum allahtan..

    mail attım sana, görüşürüz şeker:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canim benim. Umarim bir an önce iyilesir.

      Sil