2/15/2014

Reduce

Guatr hastalığım yüzünden aldığım kiloları bir türlü veremedim. Hiç bir zaman incecik bir hatun olmadım ama bu kadar da olmamıştım.
Kendimden rahatsızım. ölçülerim beni sınır ediyor. 90 - 60 - kalçaları sormayın :)
Zayıflamanın bir yolu olmalı.
Spor yapmaya fazla zamanım yok, açıkçası sevmiyorum da.
Yemeği kısmak en iyisi. Pilav makarna yasak.
Tatlı ile aram fazla iyi değil de ara sıra çekiyor insanın canı ya. Yoksa hangimiz ara ara elinde delirmiş gibi kaşık ile Nutella kavanozuna saldırmıyor ki?

Bu sabah kahvaltıda iki dilim ekmek yeyip yanında da beyaz peynir ve domates ile gecistirdim.
Allah'tan domates var su dünyada.
Domatessiz bir hayat düşünemiyorum.
öğlen bir şey yemedim. Şimdi de bir kaşık makarne ve bir kaşık patates haşlaması.
Bir hafta bu tempoda devam edeyim, tartı da bir değişiklik görmezsem çıldıracağım vallahi :)
Millet her Pazartesi diyete başlar ben Cumartesi başladım. Dikkatinizi çekerim.

Bir de ben bu yazıyı yazarken babamın "Yarından itibaren diyete başlıyorum" demesine ne demeli? :)

17 yorum:

  1. olsun yaaa.. Can bogazdan gelir aldıırma dıcem ama legen gıbı popon olması da cok ıgrenc tabı... Kayısılı seyler yemeyı dene bence... Sonra verdıgın kıloları da bana postalasana :)

    YanıtlaSil
  2. yani fotoğraftaki mesaj da iyi güzel de bilmiyorum fazlalıkları insan aynada falan görünce canı sıkılıyo dimi bakmak istemiyo bir daha falan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E. cim sadece kalcada fazlalik var hafifte göbek. Öyle aynaya bakinca kendimden igrendigim yokta bir bes kilo verirsem rahatlarim.

      Sil
    2. fazlalık = fazlalık bağıntısı. ver o zaman, rahatla gitsiin :)

      Sil
  3. Canım öncelikle merhabalar :) Blogunu facebooktaki gruplardan birinde keşfettim ve severek takip edeceğime eminim :) Kilo problemin için çok üzgünüm:/ umarım en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın. Sana bir kaç önerim olacak. Bende 1 ayda aldığım 17 kilodan 2. yılımda yeni kurtuldum. Bu biraz anormal gelebilir, insanlar 1 haftada 7 kilo verebiliyo diye düşünebilirsin lakin biz rahatsızlığı olan insanların kilo vermesi inanılmaz zor. Uzun bir giriş oldu biliyorum ama :) Sana uyarım akşam yediğin makarna ve patates haşlamasını öğlen ye akşamı meyve gibi hafif kalorili şeylerle geçir daha yararlı olacaktır. Ben araştırmalarım sonucu bir diyetle 17 kilodan kurtuldum yaklaşık 3 ayımı aldı :) İstersen seninle paylaşabilirim :) Ayrıca diğer önerilerimde günde 1 tane soda 1 tane türk kahvesi 2 fincan yeşil çay iç ve 2 3 litre aralığında bol bol su iç. Ekmek mümkün olduğunca tüketme :) Umarım pes etmez sende istediğin kiloda olursun görüşmek üzere :)
    guzellikvebakimm.blogspot.com - berna-kececioglu@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bernacigim düsüncelerini benimle paylastigin icin cok tesekkür ederim sana. Bende sabir edecegim bu sefer. Genellikle cabuk pes ediyorum ama bu sefer karar verdim. Yavas yavas verecegim kilolari. Yedigim makarnayi görsen, yemek yedin demezsin :) Bu yüzden aksam vakti yedim zaten. Yesil cayi zaten tüketiyorum. Su an da ne tesadüftür ki türk kahvesi icim. Bloguna ugrayacagim. Sevgiler.

      Sil
  4. Gerçekten bu hastalık zayıflama önünde büyük bir engel komşumuzdan biliyorum. Normal insanlara göre kat kat daha çaba sarf etmeniz gerekiyor. Sen biliyorsundur gerçi doktorun demiştir, G.İ. diyeti uygulaman lazım. Rafine edilmiş ürünlerden uzak durman lazım. Sen her halinle güzelsin fındığım benim, sen nasıl mutlu hissediyorsan kendini öyle kal. İnsanları umursama blogşekeri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim kat kat daha fazla caba. Bende cabalayacagim zaten. G.I. diyeti ne kiz?

      Sil
  5. yorumum gitmedi tabii sinir bozucu internetim yüzünden değil mi? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canim, baska yorum gelmedi :(

      Sil
    2. neyse sağlık olsun. (:
      demem o ki, bir diyet uzmanına da danışsan faydası olur bence, çünkü neticede bu hastalık işi epey zorlaştırıyor.
      ama onun dışında diyeceğim şu ki, zayıfladıkça kendime kızıyorum, daha önce neden irademe sahip çıkmadığım için. bence sağlıklı bir beden insanın kendisine saygısı ile de çok alakalı. ama rejimlerle, az yemekle, sevdiğin şeylerden komple vaz geçerek olacak iş değil. belli bir hayat tarzı haline getirmen gerek yemek yeme alışkanlıklarını, ilk haftaları zor olsa da daha sonra öbür türlüsü tuhaf geliyor insana. öyle de böyle de güzel bayansın, azıcık dikkat ederek daha da güzel hissedeceksin eminim :)

      Sil
    3. Uzmanlik durumum yok, Bogazimi sikmam gerekiyor sadece. Yemek yemegi seven bir insanim. Irademe sahip cikarsam bende veririm kesinlikle.

      Sil
  6. Benim de mezuniyete kadar zayıflamam lazım.
    Alt bölgem de bir sıkıntım yok ama üst sıkıntılı benim.
    Nasıl gidecek bu göbek hiç bilmiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Cumartesinden beri yedigime dikkat ediyorum. Kahvaltimi istedigim gibi yapiyorum ama domates, peynir zeytin. Sadece iki dilim ekmek. Öglen saatlerinde sicak yemegimi de yiyorum tabi ki kocaman porsiyon degil. Aksam vakti de bisküvit, cay, meyva yada pul biberli yogurt. Metabolizmayi calisitiriyor. Cok rahatim.

      Sil
  7. canımm benimmm kendine sakın yüklenme ve barışık ol.. boşwer bir gr et bin ayıp örter derlemiş eskiler :p
    takılmaz fazla ye gitsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esar canim cok tsk ederim. Dikkat ediyorum. Iki kilo verdim ;)

      Sil