4/30/2013

Kürek Vol.4

Selam blogcanlar. Küregin geldiğini fakat tamamen farklı bir ürün olduğunu bahsetmiştim.
O gün gümrükte küreği hemen geri gönderdim ve eve döndüğümde küreği aldığım siteye küreği istemediğimi paramı geri göndermelerini söyledim. Bana neden almadınız, eğer gümrük tarafından el konuldu ise yada yolda kırıldı ise paranızı geri veremeyiz, küreği geri gönderin tamir edelim dediler.
Kürege el konulmadı, kirikta değildi sadece benim istediğim kürek bu değildi diye cevap verdim. 7 gün iade etme imkânım var, bende paketi kabul etmeden hemen geri gönderdim dedim.
Bana 7 günün geçtiğini ve 7 gün sonra sadece tamir için geri aldıklarını ve paramı gönderemeyeceklerini söylediler.
7 gün nasıl geçer, hangi günden itibaren saymaya başlıyorsunuz. 19.03.2013 tarihinde geldi ve hemen paketi kabul etmeden geri gönderdim. 7 gün daha yeni başladı dedim.
Yine anlamadılar ve yine aynı cevabı gönderdiler.

Zaten site Japonya'da olduğu için almancalari da yok, bana gönderdikleri cevapları google translate sayesinde çeviriyorlar belli. Sinirlenmeye başladım.
Az para vermedim ben bu kürege, şimdi bu sorunları yaşamaya başladığım için sinirleniyordum ki Sheldon bana 'canım bankani ara ve havaleyi geri çekmelerini söyle' dedi.
Ben bu kürek için havale yaparken kredi kartım olmadığı için Pay... sayesinde havale yapmıştım. 'Havaleyi geri çekmen durumunda PayP.. seni sevmeyecektir ama hiç değilse paranı geri almış olursun' dedi sevgili sevdiğim.

Online bankacılıktan girdim fakat küregin havalesini bulamadığım için hemen bankayı aradım ve böyle böyle deyip durumu anlattım. Bir havaleyi yaptıktan sonra 8 hafta içerisinde geri çekme fırsatım varmış ve ben tam 7 hafta önce bu havaleyi gerceklestirdigim için son anda paramı geri alma şansına nail oldum.

Şimdi o salak siteden hâlâ mesajlar alıyorum, yok küreği geri gönderin, tamir edelim, yok size 20€'luk kupon verelim, bir sonraki alisverisiniz de kullanırsınız.
Hadiyin oradan, ben bir daha sizden alışveriş mi yaparım salaklar!
Şimdi yarın öbür gün Pay...'dan mail gelecektir ve havaleyi neden geri çektiğimi ve parayı iade etmemi söyleyeceklerdi.
Normalinde Pay... yaptığınız havalelerde sorun yaşadığınız taktirde 45 gün boyunca alıcı koruması sunuyor.
Tabi kürek gelene kadar, birde gümrükte 15 gün bekleyince 65 günü geçirdiğim için bu korumadan yarar sağlayamadım.
Yani sevgiliniz kürek mi istedi? Ne yapın biliyormusunuz? Alın eliniz oyuncak küreği, gidin onunla bir çocuk parkına ve kumda saatlerce oynayın :) Senmisin kürek isteyen diye.

4 yorum:

  1. Hahahahha vallaha bundan sonra kürek lafını ederse delirsen yeridir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, küregi gönderdik yarim saat sonra ben yinede istiyorum. Ebay'e bakariz diyor :)

      Sil
  2. Ben kaçırmışım gümrük faslını yahu!
    Sheldon bence kendine kürek yapsın ve sen de bu emeklerine karşılık önce onun kafasında bi deneme yap:) of ya yalnız ben çok merak etmiştim, ne maceralar yazardın kim bilir o kürekle... Gerçi Sebastian Ebay'den başka ilginçlikler bulacağa benziyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle. Vallahi Almanya sinirlari icerisinde yada daha yakin memleketlerden birinden küregi bulsun hemen alirim. Ama bir daha Japonya falan ugrasmam yani.

      Sil