11/17/2013

Büyükleri ziyaret ettik

Cuma akşamı dışarıya çıkmıştım Sebo ve arkadaşlar ile. Cumartesi pazar ne yapacaksın diye sordu. Cumartesi misafirimiz var. Pazar günü bir planım yok dedim. Neden diye sordum.
Anneannem ile dedemi ziyarete gideceğim pazar günü. Dedem biraz hasta. Evden çıkamıyorlar. Bir yerden pizza alacağım yanlarına gideceğim. Birlikte yiyeceğiz dedi. Tamam gelirim dedim. Daha önce anneannesinin evine hiç gitmemiştim.

On biri çeyrek gece trene atladım ve doğduğum şehire gittim. Sebo beni istasyondan aldı.

Sebo çok hızlı araba kullanıyor. Bazen yola bakmıyorum. Bir gün yanında kalp krizi geçireceğim kurtulacaksin benden diyorum, gülüşüyoruz. 185 bastık gidiyoruz efendim. Bu fotoğrafı instagrama yükledim hatta biri 85 gidiyorsunuz bence, fotoğraf çok net dedi.

Bu arada instagram nikim değişti. Artık kullanmam diye silmiştim. Sonra yeniden açayım derken instagram bu kullanıcı adını artık alamayacağımı söyledi bana. Şimdi nikim @sudrlmz oldu efendim. Eklemek isteyenlerin haberi olsun.

Anneannenin evi tam bir nostalji furyası yaşattı bana. Çok büyük. Eskiden tabi ki 3 çocukları ile bu evde yaşıyorlardı. Şimdi yalnızlar.
Dede zar zor kalktı yerinden oturup birlikte pizzalarimizi yedik.

Sonra anneanne ile kahve yaptık mutfakta. Sevdicekte dedesi ile oturma odasında oturdu. Kahvenin yanına ufak pastalar aldırmış dün damadına anneanne. Onları yedik. Sonra sevdicekten rica ettiler. Ampullerin biri geçmiş. Ampulü değiştirdi sevdicek.

Evi gerçekten çok sevdim. Çok rahat hissettim kendimi. Bol bol sohbet ettik. Aslında bir saat kalacaktık ama iki buçuk saat kaldık. Sonrada sevdicek beni eve bıraktı. Gittiğime pişman değilim. İyi ki gittim. Büyüklerin gönlünü hoş tutmalı. Dedem anneannem yok. Bana çok büyük bir anlam katıyor büyükler ile gecirebildigim saatler.

4 yorum:

  1. Büyüklerine bağlı bir damat, kültürümüze de uygun harketler bunlar :) ne güzelmiş hakikaten ev yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bencede cok uygun haraketler. Gördükce tamam bu adam iste o adam diyorum ;) Eve bayildim ya sorma.

      Sil
  2. Gerçekten ev çok hoşmuş. :)
    Buarada seni mimledim hehe :) http://gzmgdr.blogspot.com/2013/11/mim-5-sonbahar-seviyorum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakiyorum Gizemcim. Tesekkür ederim.

      Sil