3/05/2013

Hem amca oluyorum, hem baba

Chris o sabah elinde altılık paket bira ile ofise girdi, ofistekilere biraları dağıttı, masanın başına oturdu ve "hadi içiyoruz, hem amca olmama, hem baba olmama" dedi.
Ofistekilerin kafası karıştı. Chris öğrenci işlerine daha yeni başlamıştı.. Zor bir tipti. Karakteri gereği uzun uzun konuşuyor, karşısında ki insani sıktığını fark etmiyordu. Bu aralar öğrenci işlerinde çözümden çok sorun yaratıyordu. Benjamin bira şişesini masaya geri bıraktı ve "babamı oluyorsun?" dedi. Chris bundan bir kaç hafta önce yanında çok güzel bir kadını getirip, herkese nişanlısı olarak tanıştırmıştı.
"Babamı oluyorum, amcamı belli değil" dedi Chris.

Karaca ofiste çalışanlardan en eskisiydi ve Chrisi bazen soğuk sularda boğmak istiyordu. "Ne diyorsun, adam akıllı anlat şunu" dedi Karaca.
Chris kız arkadaşının, daha doğrusu nişanlısının kardeşi ile gizli bir ilişki içinde bulunduğunu ve şimdi de hamile olduğunu ve çocuğun kimden olduğunu bilmediğini anlattı.

Karaca ufak bir şok geçirdi ve Chris'in bu haline üzüldü. Chris elinde ki birayı bitirdi ve zamanın en iyi ilaç olduğunu söyledi.
Karaca Chris'in bu soğuk tavrına anlam veremedi. Bir yandan da daha şoku atlatamadığını düşündü. Yoksa kim kendi kız kardeşinin, kendi erkek kardeşi ile ilişkiye girmesini bu kadar soğuk kanlılık ile karsilayabilirdi?
Chris ofisten çıktı ve giderken "Hiç değilse aile içinde kaldı" dedi Ofiste bir sessizlik oldu.

Benjamin her zaman son saniyede espriyi patlatan espri makinesiydi. Sakin sessiz tavrı ile tam bir beyefendi, herkesin yardımcısı idi.
Ofisteki arkadaşları tarafından çok seviliyor fakat ara sıra kırdığı potlar ile ofistekilerin diline pelesenk oluyordu.

"Ya, bir kaç hafta önce aids'e karşı olun, korunun kampanyası altında üniversitede dağıtılan prezervatifleri kullansaydı, baba olma ihtimali azalırdı" dedi. Karaca acılı bir kahkaha patlattı.

O günden sonra bu konuyu ara sıra hatırlar oldular fakat Chris'e hiç sormadılar.
Şimdi bebeğin gelmesine çok az kaldı. Acaba Chris babalık testi yaptiracakmi? Kardeşi ile olan ilişkisi nasıl devam edecek? Bir zamanlar nişanlım diye baktığı kadına yenge gözü ile bakabilecekmi?

6 yorum:

  1. sen ve özlem neden böyle şeyler yazıyorsunuz yok tek kalpde iki aşk falan =)) dallasa çevirdiniz alemi =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dallas degil Sonsuz, hayatin ta kendisi :) Karaca benim bu arada. Anlattim. Etrafimda ilginc olaylar dönüyor.

      Sil
  2. Olaylar olaylar... Vay anasını arkadaş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizli sakli kalmanin avantaji da bu canim, etrafimizda ki tüm olaylari yazabiliyoruz ;)

      Sil