3/05/2013

Kitapları çizmeyelim kampanyası

Sevgili Güven arkadaşım çok güzel bir konuya değinmiş, bir yazı da sen yaz dedi. Üzerimde kalmasın.


İnstagramda #okumahalleri haştagi altında paylaşılan resimleri çok seviyorum. Kim bu aralar hangi kitabı okuyor diye takip ediyorum. Kimi zaman kitap kapağına aşık oluyorum, kimi zaman kitabın içinden yapılan alıntılar ilgimi çekiyor.
Fakat şu kitaptaki cümlelerin altını cizmiyorlar mı? işte o zaman benim şalterlerim atıyor.
Neden çiziyorsunuz altını cümlelerin? Aklınızda tutamıyorsanıy not tütün. Bir defter icat edin mesela. Blogta kitap tanıtımı yapmak isteyceksiniz anlıyorum, fakat kitaplar özeldir, güzeldir.

O sayfalarda günlerin, ayların belkide yılların emeği var. Hiç bir yazar kitabım alınsın, cümlelerin altı çizilsin diye yazmiyordur inanın bana. Yoksa başka birinin sizin yazılarınızın altını çizmesi hoşunuza gider mi? Hiç sanmıyorum.
Kitaplar kutsaldır diyorum hep. Çok değer veriyorum, belki abartılı bulacaksınız ama kitaplarımı ziyan edip geri veren arkadaşlarımdan bile soğumuş insanım ben. Bu yüzden kenarı katlanmış, sayfaları buruşturulmus, cümlelerin altı çizilmiş kitapları gördükçe canım açıyor. Yapmayın etmeyin.

Geçenlerde Sefilleri okurken not tutmaya çalıştım bir yandan. Baktım ki ben kitap okurken bir yandan da not tutmaya çalışırken kitaba adapte olamıyorum ki, Sefiller'de harika bir kitap. Altını çizsem belki daha basit olacaktı, çünkü hem okuyup hemde yanımda ayriyetten bulundurduğum not kitabına cümleler yazmaya çalışırken kafam karıştı tabiki ama HAYıR cümlelerin altını çizmeye karşıyım.

Renkli kalemlerle çizilmesine de karşıyım. Çizmeyin, rahat bırakın kitapları. Tertemiz bir şekilde okuyun. Değer verin.
Dellendirmeyin insanı. Yazılarınızın çıktısını alıp, tüm cümlelerin altını çizip Almanya'nın duvarlarını kaplattırmayın bana.

Hadi hoşçakalın.

6 yorum:

  1. Güç birliği!! :))) "Rahat bırakın kitapları" olayın özeti olmuş sanırım. :D ;)))

    YanıtlaSil
  2. en güzeli kurşun kalemle çizmektir yine de. en azıdnan silinebilirliği yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cizmeye karsiyim her sekilde ama buda bir cözüm olabilir Emrahcim

      Sil
  3. Altını çizmeyi hiç sevmem onun yerine post-it'lere yazar kitap arasına yapıştırırım..

    YanıtlaSil