5/30/2012

Kaseti geri saralım

Büyük bir bahçe düşünün. Yemyeşil. Bahçenin ortasında çok güzel bir masa, donanmış. Mangal keyfi var.
Herkes elinde bir salata çıkıp gelmiş.
Kadriye ile Burhan 4 yıldır evli birde bir buçuk yaşında oğulları var.
Asya ile Yusuf 8 yıldır evli ve 5 yaşında kızları var.
Nilüfer ile Turgut evli değiller fakat bir yaşında oğulları var ve birlikte yaşıyorlar.
Derya ile Muhammed neredeyse 10 yıldır evli ve daha çocukları yok.
Deryanın ablası Duygu Mustafa ile evli ve iki çocukları var.
Birde benim gibi müzmin bekar Ofelya var.
Hepsi birlikte oturmuş çaylarını yudumluyorlar. Erkekler mangal başında etleri pişiriyorlar, kadınlar kıkır kıkır gülüp sohbet ediyorlar.
Çocuklar bahçenin yüzünde, kimi kucakta, kimide uyukluyor.
Hava mis gibi 28 derece. Güneş cayır cayır yakıyor. Ne güzel bir aile saadeti ve ne güzel bir arkadaşlık tablosu dediniz değilmi kendi kendinize? Hatta, ah keşke bende bir an evvel arkadaşları toplasamda bahçede mangal yaksam dediniz.

Şimdi kaseti geri sarıyoruz ….



Burhan Asyanın ilk göz ağrı. Bir sene çıktılar. Asyanın kıskançlıklarından nefes alamayan Burhan kızın kıçına tekmeyi bastı.
Asya sonra Turgutla çıkmaya başladı. Burhan ise yıllarca Kadriyenin peşinden koştu ve sonunda istediğine ulaştı.
Nilüfer evliydi ve Asyanın çok iyi kız arkadaşıydı. Sonra aralarına kara kedi girdi, yıllarca konuşmadılar. Kocası tarafından aldatılan Nilüfer 8 yıllık evliliğini bir günde sildi ve pılını pırtını toplayıp baba evine döndü. Boşanma davası sürerken Turgutla çıkmaya başladı. Boşandıktan sonra Turgutla aynı eve taşındılar ve şimdilerde çok mutlu ve çocuğu oldu.
Derya ile Asyanın arasından hiç bir zaman su sızmadı. Ama Asya ile Turgut ayrıldıktan sonra, Derya Turgutla çıkmaya başladı. Bu ilişkide fazla sürmedi zaten. Deryanın ablası Duygu bu grubun her zaman içindeydi ama asla adı geçen baylardan biri ile birlikte olmadı. Bir ara benim eski sevgilimle çıkmıştı ya hadi neyse.
Ofelyaya gelince, müzmin bekar, hiç bir zaman dikiş tutturamadı. Bir ara Turguta aşık olduğunu biliyorduk ama hem Asya hemde Derya Turgutla çıkınca artık oda artık olmak istemedi herhalde.




Kafanız karıştı biraz degilmi? Ya migdeniz? Bulandı mi benim ki gibi? insanların miğdesi ne kadar geniş anlamıyorum ben. Hepsi birbirinin ciğerini biliyor, onun sevgilisi şimdiki kocası ile çıktı, öbürünün karısı şimdiki karısının kız arkadaşı. Benim kafam almıyor, basmıyor buna. Miğdemde kaldırmıyor. Böyle durumlarda değil bahçede mangal keyfi yapmak, sokakta görsem suratına bakmam lan bu tiksinç insanların.

Dipnot: İsimler değiştirilmiştir. Bahsi geçen olaylar tamamen gerçeklere dayanmaktadır ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder