11/04/2012

Bizim heriflerin s*ki yokmu?

Dün kına gecesine gittik. Damat Adıyamanlı. Gelin Uşaklı. Biz gelin tarafiyiz, ama damatta köyün çocuğu olduğundan tanıyoruz ailesini yani.
Bu aralar 5 haftadır üst üste kına, düğün olunca ben bunaldım aslında kinalardan, düğünlerden falan ama bu kınaya ve düğüne gelinin hatırı için gideceğim dedim, çünkü gelinimiz yetim. Babası ile annesi zamanında ayrıldı, babası topladı tası tarağı uzaklara gitti ve o Lale ablacım el bebek, gül bebek büyüttü gelinimizi.

Benim bildiğim kına erkeksiz olur. Hatta biz Erzincanlılarda damat bile gelmez düğüne çünkü aynı akşam kendi kınası olur.
Artık damatların gelip ilk dansı etmesine ve kına yakılırken gelinin yanında olmasına alıştık ama, erkekli kınaya alışamadık.
Gittik ki dün akşam, damadın arkadaşları, en yakın dostların babaları birikmiş salona, birde dökülmüş ortaya halay çekiyorlar bol bol.

Annem bunu görünce sinirlendi tabi. Yanımızda oturan (onlarda kocalarını getirmemişti) hanımlara 'bu ne yahu, madem erkekli olacaktı ona göre söyleselerdi' dedi.
'Ara kızım babanı, oda gelsin, bizim heriflerin s*ki yokmu?'
Kahkaya koptu tabiki. Çağırdık babamızı, oda geldi üst katta oturan adamların yanına oturdu. Bazen kız çocuğu olduğuma lanet ediyorum. Yukarıda içkiler, mezeler ... Oh yani

Genç erkekler yukarıda büüyklerin yanında rahat edemeyince aşağı inip halay çekmeye başladılar tekrar. Biz kızlarda sindik kaldık. Rahat haraket edemez olduk. Orkestradan istediğimiz pop müziği çalmaya başlayınca tüm kızlar coştu ve erkekler kıçlarına baka baka pisti terk ettiler.
Kına erkeksiz olur ağa.
Otur oturduğun evde, haftaya düğünde tepinirsin degilmi? :D

6 yorum:

  1. Manyaksın. Çok komik :))

    YanıtlaSil
  2. Öldüm gülmekten yahu :D Bizim burada da kına düğünün ufağı gibi bir şey olur kadınlı erkekli. Ama bence çok saçma, iki gün üst üste aynı şey. Kına yaptın mı kız kınası olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aklima geldikce gülüyorum. Dedigim gibi, bizim adetlerde olmayinca erkekli kina cok ilginc geliyor.

      Sil