11/13/2012

Fenomenin takipçisi fenomenmi oluyor ağa?

Gerçekten çok farklı bir zaman içerisinde yaşıyoruz. İnterneti ilk kullanmaya başladığımda neler hissettiğimi anımsıyorum da şu an bulunduğumuz durum çok kritik.

Twitterden başladı galiba bu takip edersen takip ederim yaygarası.
Herkes birilerinin kendisini takip etmesi için bir yerlerini yırtıyor. Halbuki twitter 140 karakter ile düşündüğünü yazmak, o an için not almak için yaratılan bir platformdu.
Asıl amacından çok uzaktan kullanılmaya başladı twitter. #takipedenitakipederim hashtagı altında binlerce tweet görüyorum her gün ve kafamı sağa sola sallıyorum.

Beğendiğini okursun, beğenmediğini okumazsın. Takip ettiğin seni takip etmek zorunda değildir. Birini takibe alırsın, yazdıklarını bir süre sonra belki beğenmezsin. Belki karşındaki yazı şeklini değiştirmiştir ve artık onu takip etmek istemiyorsundur. Takipten çıkarırsın, binlerce laf duyarsın. 'vay takip ediyorum dedi takibi bıraktı, deşifre ediyorum' diye.

Artık birşeyi kavramamız gerekiyor. İstediğimizi takip edebilmeli, istediğimizi takipten çıkarmalı, istediğimiz blogu okumalı, artık yazılarını begemediğimiz blogları okunanlar listesinden çıkarabilmeliyiz. Bir sürü laf işitir oldum kimilerini takipten çıkardığım için.

Bu benim özgür iradem. İstersem okurum, istemezsem okumam.
Facebooktada istediğimle arkadaş olurum, istemediğimle olmam. Bunun yüzünden bana hakaret edecekseniz, 'felanca beni takipten çıkarmış' diye tweetlerle bana tavır alacaksanız buda sizin görüş alanınızı gösterir.

9 yorum:

  1. O konuya bende kılım. Bir de "bloguma beklerim" mevzusu var yada takibe alıp, senin almadığını görünce vazgeçenler var. Bende okumak için bir şeyler bulabilen birinde ben bulamıyor olabilirim yada tam tersi.. O yüzden kafamıza göre takılsak :) Bunun alınması mı olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazen diyorum bende beklerim diye ama bu illaki beni takip etmeleri icin degil. Belki bakarlar diye. Yoksa dediginde haklisin, kafamiza göre takilalim bence. Her gün takipci sayisi bir artiyor, bir azaliyor. Takibe baslayanlari takibe almadigimda hemen eksiliyor :)
      Sevgiyle kal Seda

      Sil
    2. Bir de yanda bir anket var, şimdi farkettim. Düğüne kimi çağırmalı. Kesin ve net bir cevabım var sana; düğün yapma!!! :)))

      Sil
    3. Allah iyiligini versin Seda. Buda ilginc bir cevap oldu bak. Sen yaptin herhalde?!

      Sil
    4. Aileler cok isteyince biz iki garip mecbur kaldik.ben yapmadim onlar yapti!! :)))

      Sil
    5. Gözümü korkutma Seda :)

      Sil
    6. Peki :) Ben susuyorum :)

      Sil
  2. tivitırı da gereksiz bir mectaya dönüştürdük sonunda
    şükürler olsun .p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet millet olarak bu konuda üstümüze yok. Herseyin cilkini cikarmayi cok iyi biliyoruz :)

      Sil