11/12/2012

Hochheimer Markt

Dün akşam twitterden bir not atmıştım 'birazdan sevdiğimle Hochheimer Markta gidiyoruz. Bakalım nasılmış' diye. (twitter adım sudurulmaz, beklerim. Reklam yaptım bu arada :))

Hochheimin Markti yani kirmesi her sene Ekim ayının ikinci haftasonunda başlıyor ve beş gün sürüyor. Bu taraflarda çok meşhurmuş ama ben bu güne kadar hiç gitmemiştim. Dün akşam gittim. Şehrin bir bölümüne standlar kurulmuş. Bol bol resim çektim, buyurun ...

Çocuklar için altikarincalar kurulmuştu. Üzerindeki çocukların sesini duymaliydiniz. Atlıkarınca yükseldikçe çocukların çığlıkları da yükseldi.

Çocuklara atlıkarınca oluruda büyüklere olmazmi? Onlar biraz daha teklikeli şeylere bindiler tabiki.


Yemek standlarında bekleyen bir sürü insan vardı. Bende bir porsiyon kızartılmış patates yedikten sonra yeni birşeyler denemek için başka bir standta bekledim.
Un ve peynirle yapılan bir makarna türü diyelim, üzerinede bolca kızarmış soğan serpiyorlar. Yerken peynirli olduğundan cataliniza sarılıyor ve uzuyor. Tadı güzeldi, onun resmini çekmemişim bak.


 Zeytin ağacından yapılan mutfak eşyaları vardı. Kaşıklar, catallar, ekmek sepetleri vs. Çok güzellerdi ama zeytin ağacından oldukları içinde bi o kadar pahalıydı.





 Kızarmış ve karamelli badem meşhurdur burada. Her kirmeste vardır. Tadida çok güzeldir. 350 gr. istersiniz hemen ufak bir kağıt kesesine koyarlar ve elinize verirler. Sıcak sıcak yersiniz. Türkiyede de varmı?

 Değişik tombalalar ve yarışmalarla bir sürü oyuncak kazanabiliyordunuz. Tüm ağaçlara oyuncakları asmışlar. Kirmesin bir sonundan bu standa doğru yürürken burasida gerçekten bir oyuncak cennetine benziyordu.

 Bu kule tamamen teknolojinin bize sunduğu LED lambalarının ışıkları ile canlandırılmış bir yer. 7. kata gezerek çıkıyorsunuz, gözünüzde 3 boyutlu bir gözlük ve içeride bulunan çeşitli video animasyonları. 7. kata vardığınızda kendinizi bir barda buluyorsunuz ve yüksek bir mebla bayılarak bir kokteyl icebiliyorsunuz. Biz üsendigimizden bu kuleye girmedik tabiki ama giren arkadaşlar begenmemisler ve sadece para tuzağı olduğunu söylediler.



Kirmesin bir bölümünde tamamen ortaçağı canlandirmislardi. Zaten bahsettiğim unlu, peynirli yemeği de orada yedim. Eskiden öyle bir yemek yaparmış kadınlar elindeki eşyalar ile.
Akşamı bir kamp ateşi etrafında elimizde kaynatılmış kırmızı bir şarapla sonlandirdik.
Burada noel kirmeslerinde ve kışın yapılan kirmeslerde kırmızı ve beyaz şarabı kaynatıyorlar. Sıcak sıcak tadı çok güzel oluyor ve içinizi ısıtıyor.

4 yorum:

  1. Çok eglenceli bir yere benziyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok güzeldi. Yaklasik 6 saat gecirdik. Nasil gecti bende anlamadim.

      Sil
  2. Aaaa, buu... Dün sen buraya gideceğiniz yazdığından be nne sandım bil, Media Markt gibi bi yer, elektonik falan. Ba ba ba ne akıllıyım de mi?
    Ne güzel bi yermiş kuzum orası ve bol fotolu postları çok seviyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim Markt kelimesi almancada hem kirmes hemde pazar anlamina geliyor. Bende bu cok güzel olan kirmese gittim. Resimli postlarida sende zevkle takip ediyordum, bende yaptim oldu gibi :)

      Sil