12/17/2013

Karanligin Elli Tonu

 
Kitap Açıklaması

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak Ruhu yaralı genç girişimci Christian Greyin karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar. Ama Greye duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Tonun sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer. Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır. Ve bu kararı tek başına vermelidir... 


Yorumum:
Fifty Shades of Grey üçlemesinin ikinci kitabını da okumuş ve bitirmiş bulunuyorum. İlk kitapta Christian ile anlasamayacagini, hatta sakin ve sessiz bir hayat yaşayamayacağını anlayan Ana kitabın sonunda Christian'i terk etmiş kendini ve Christian'i ne kadar büyük bir hüzünün içine terk ettiğini fark etmemişti.
Bir şekilde bu ikilinin yolları tekrar kesişiyor ve Ana Christian'a geri dönüyor. Sadist eğilimleri olan Christian hayatında ilk defa aşık oluyor ve Ana'nin ona verdiği sevgi ile değişime uğruyor. Ana beslegidi sevgi sayesinde Christian'i değişime ugrattiginin bile farkında değil. Hala kendine "acaba ben Christian'in zevklerine karşılık verebilirmiyim? Onun için yeterlimiyim?" soruları soruyor.


4 yorum:

  1. Bu kitaplar bu ara çok popüler oldu her yerde duyuyorum ismini. Okusam mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anarsim, ben bu kitap hakkinda cok yorum okudum. Genellikle de kötü yorumlar. Iste sadece seks iceriyor, hic bir edebi katkisi yok falan. Bende kendim okumadan hakkinda yorum yürütmek istemedim. Bence seksten cok arkasinda farkli bir konu yazilmis. Onuda anlatiyorum zaten. Sevgi ve askin gücü var bu kitapta bence oku :))

      Sil
  2. ben 3 serisinide bitirdim... ve çok da beğendim. Ne yani içinde seks konuşuluyor diye okumayacak mıyız canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle düsündüm Esracim ve cok merak ettigim icin okudum/okuyorum. Pisman degilim :))

      Sil