12/11/2013

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli

Serenad fırtınasından sonra Livaneliden nefes kesen bir roman

Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalının kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir.

Kardeşimin Hikâyesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair nefes kesen bir roman. Her sayfada yeni bir gerçekliği keşfedecek, kuşku ile kesinliğin sınırlarında dolaşacaksınız.


Yorumum:
Buda benim için bir ilk. Daha önce ZÜlfü Livaneliden bir kitap okumamıştım. Kitabı çok beğendim. Polisiye pek okumuyorum aslında ama severim. Bundan sonra daha fazla polisiye, cinayet ve intikam kitapları okumaya karar verdim. Cinayeti isleyeni son ana kadar bulamadım. Bu yüzden kitabın sonunda katilin kim olduğunu öğrendiğimde şok oldum.

2 yorum: