2/13/2013

Benim Sheldon

Mayıs ayında katılacağımız Berlin gezisi için arkadaş bana doldurulması gereken bir form gönderir. Odalar ayrı yataklar olmak üzere iki kişiliktir ve form'a kimin kiminle kalacağı ve adres bilgileri yazılması gerekiyor.
Neyse ben benim bölümümü dolduruyorum ve Sebastian'in da hüviyet bilgileri hariç, her bilgisini yazıp mail olarak gönderiyorum sevdiğime ve sadece hüviyet numaranı yazman gerekiyor diyorum.

Aradan 4 gün geçiyor ve ben bu gün Seb'e doldurup formu arkadaşa geri gönderdin mi diye soruyorum. Hayır doldurmadim, ben sana hüviyet numaramı veririm sen doldurursun diyor. Ben zaten herşeyi doldurdum, tembellik etme sadece hüviyet numaranı yazacaksın diyorum, konu kapanıyor.

Bilgisayar başındayken formu gönderen arkadaş formu doldurup doldurmadigimizi soruyor. O arada bende Seb'e tembellik yapmada su formu doldur diyorum. Al bu hüviyet numaram doldur sen diyor. Ben şimdi doldurmaya kalkarsam hepsini yeniden doldurmam gerekecek diyor.

Flaş, flaş, flaş.
O nedenmiş diye soruyorum. İsim bölümünde ilk önce isim sonra soyadı yazılması gerektiğini ve doğum tarihlerinde İSO-8601 söz dizimine bağlı olan kurallar kullanılması gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Yani bir yere doğum tarihi yazınca bu şekilde (2013-03-13) yazılması gerektiğini söylüyor.
Gülüyorum. The Big Bang Theory'e bakanlariniz varmı? O zaman Seb'in neden Sheldon lakabını aldığını anlamışsınızdır.

Sapsik çocuk ya :)

3 yorum:

  1. Bu film çok güzel ya Sheldon'a benzeyen bir sevgili işin zor. Ehehehe... bir insan gıcık ve sempatik nasıl olur Sheldon bunu başarıyor o da ayrı bir konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Sebastian'da bunu basariyor ve cogu zaman komik ve cilgin buluyorum. Sinir edici bir durumu yok cok sükür :)

      Sil
  2. Film dedim yanlışımı düzeltiyorum dizi.

    YanıtlaSil