2/17/2013

Daralmalar

Sen akşamın bir vakti ara, bizim kız sınavlarını geçti sizinki ne yaptı diye sor.
Bu ilk değil halbuki. Kızı benim okuduğum bölüme başladığından beri, sezdirmeden bizi birbirimiz ile kıyaslayan bu teyze aile dostu birde.

Sana ne benim sinavlarimdan, sana ne benim egitimimden. Ay artık yeter okudular, oğluma diyorum kızlarını okutmasin, diye laf söyleyip anneme bir güzel gaz vermeye çalışmış.

Okumasın o zaman senin torunların, tabi kız çocuğu ne gerek var. Oğlanı okutsun o sadece. Kızlar nasıl olsa evde oturup çocuk doğuracak. Pes yani diyorum sana.
Laf söylemeye gelince varlar, fakat benim çektiklerimi ve bir bölümü iki kere okumak zorunda kaldığımı düşünen yok.
Bu aralar hastayım zaten, tüm bünyem alt üst oldu. Salı günü sınavım var. Sınavdan önce doktora gitme imkânım yok. Umarım çarşamba sabahı için uygun bir görüşme ayarlayabilirim. Kadın hastalıkları diyelim de erkek bloggerlerden utanmayayim şimdi. Kafam hastaligima da takıldı. Acaba neyim var diye sorar oldum kendime, birde pazar sabahı ortalığı karıştırmaya çalışan, içten içe kendi kızını benden iyi göstermeye çalışan E. teyzeye selamlarimi iletiyorum. İyice soğuttun be kadın kendinden.

2 yorum:

  1. boşver takma kafana, bizim milletimizde bu hep var.
    Herkes çocuklarını yarıştırıyor, zaten doktorluk, mühendislikten aşağısını meslek olarak kabul etmeyen biz zihniyette buna çok şaşırmamak lazım.
    Geçmiş olsun çok çok, umarım ciddi birşeyin yoktur ve hızlı iyileşirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin canim, kendini üzmeye, sinirlenmeye degmez. Yarin doktora gidecegim. Belli olacak.

      Sil