2/08/2013

Ellerine kina yakmis

Kaynak: Google

Buda aslında yine benim meşhur kına ve düğün ikilemesi maceralarimdan bir tanesi.
Geçen hafta çok sevdiğim bir arkadaşımın kinasina gittim. Gelin tarafı Adıyaman'li olduğu için kinanin yine erkekli bayanli karışık olduğunu biliyordum. Hatırlıyorsanız bundan bir kaç ay önce gittiğimiz kınada "bizim heriflerin şeyi yokmu?" diye feryat eden annem sayesinde çok gülmüş, kinalarin bu yörede karışık olduğunu böylece öğrenmiştik.

Kına öğlen 16:00'da başladı. Benim evde işlerim vardı ve ailem de bir yerlere gitmişti. Neyse beş buçuk oldu ve biz hala evden çıkamadık. Anneme söylendim durdum, hadi ama bunlar Adıyaman'li kına karışık. Salon dolmuştur yer bulamayacağız diye.
Yer bulamazsak geri döneriz dedi annemde. Bir yere dönemem ben kivrilir otururum, değer verdiğim bir arkadaşım sonuçta dedim.

Neyse salona girdik in çin top oynuyor. Çok sakin. İlk masada en yakın dostlarımız oturuyordu yanlarında yer vardı, oraya kurulduk ma aile. Gelin gelmemişti zaten. O gelene kadar salonun dolacağını sanmıştım ama yok salon boş kaldı. Neyse çift geldi, millet iki kalktı oynadı ama ortalıkta nedense bir gerginlik vardı sanki.
Gelinin kardeşinin bile yüzü gülmüyordu. Damat tarafından sadece iki kız kardeş ve eşleri vardı. Annesi yıllar önce olmuş, sonradan öğrendim.

Neyse vallahi ben arkadaşımın yüzü gülsün diye kalktım oynadım, annemle birlikte kurtlarımızı döktük.
Zaten damat Elazığ'li eh haliyle Erzincan havalarına benziyor. Bar çalındığında kendimi ortaya attım :)
Kına yakılırken arkadaşımın yanına gittim. Resim çekildik ve kinadan sonra sınavlarım olduğu için bende hemen evin yolunu buldum.

Arkadaşım ertesi gün bana mesaj attı. Canım teşekkür ederim geldiğin için, kimin nasıl ilgilendiğini gördüm, senin kadar ilgilenen olmadı dedi.
Ben bu arkadaşımla uzun yıllardan beri ara ara görüşüyorum. Birlikte okuduk ünide, lisede de yaşı benden küçük olduğu için bir alt sınıftaydı ama sonuçta aynı köyde oturuyoruz. Dedim olurmu ne demek, biz arkadaşız, her gün görüsemesekte böyle güzel günlerde, Allah korusun kötü günlerde bir arada olmamız lazım.

Demem o ki, gelinin yüzününün gülmemesine üzüldüm. Yarın düğünü var, bakalım o nasıl geçecek.

4 yorum:

  1. üzücü bireşy ya :/
    İnşallah düğünü daha kalabalık ve neşeli geçer.

    YanıtlaSil
  2. Balik: Evet cok üzücü. Bakalim yarin nasil gececek. Orada ki izlenimlerimi de bildiririm artik. Muhabir Su dügünlerde :)

    YanıtlaSil
  3. Düğün / Kına gecesinden sorumlu muhabirimiz Su bir kınagecesinden daha bildirdi. Arkadaşına mutluluklar canım, umarım düğünü güzel geçer :)

    YanıtlaSil
  4. Gercekten bu konuda muhabir gibi oldum canim Sevdacim. Yarinda dügünden bildirecegim ;)

    YanıtlaSil